ROCHEFORT-en-TERRE

 

[su_youtube url=”https://youtu.be/3vow_Vnsg2o” autoplay=”yes”]

ROCHEFORT-en-TERRE

És una comuna francesa del departament de Morbihan a la regió de Bretanya.

Sens dubte aquesta és una de les més boniques “Petites ciutats amb caràcter” de Bretanya. Rochefort-en-Terre convida a emprendre un viatge pel temps amb les seves muralles, el castell i les seves cases antigues. La ciutat s’engalana de flors i durant tot l’any s’alegra amb les seves boniques tendes, galeries i tallers d’artistes.

FOTOS DEL POBLE I ELS SEUS DETALLS


Enmig de les landes i els boscos, Rochefort-en-Terre s’alça sobre un penyal rocós i s’engalana amb flors de tots els colors. Aquesta combinació li ha permès entrar en el club dels pobles més bonics de França. Aquí es cuiden tots els detalls, carrerots empedrats, rètols harmonitzats… La ciutat sembla una joia enfilada en el cor de Morbihan. No t’oblidis d’aixecar la vista per admirar les cases medievals de l’encantadora plaça del Puits i del carrer Saint-Michel. A l’estiu, la ciutat és totalment per als vianants. La felicitat total!
La construcció del castell de Rochefort-en-Terre data del segle XII, però va ser reconstruït en el XVII. Encara que al segle XX, el pintor nord-americà Alfred Klots ho va reformar, ho va transformar en palauet i no va trigar a convertir el poble en lloc de trobada d’artistes.
Rochefort-en-Terre es va dotar al segle XII d’un castell construït pels senyors de Rochefort sobre un espolón rocós en el qual ja va haver-hi fortificacions d’època romana. El poble es va desenvolupar a partir del castell, que era el nucli d’un important senyoriu que s’estenia per una desena de parròquies.
Al març de 1793 els chuanes van prendre el castell. Durant el segle XIX es desenvolupen la indústria de la pissarra i del cuir. En 1892 la població va prendre el nom de Rochefort-en-Terre. A partir de 1903 Alfred Klots, propietari del castell, va convidar a alguns pintors a la localitat i va començar a desenvolupar el turisme, sector avui dia clau per Rochefort-en-Terre.

• Diferents cases del segle XVI i XVII.
• Col·legiata de NotreDóna’m-de-la-Tronchaye, amb restes que remunten al segle XII, però construïda essencialment al segle XIV. Constitueix un monument històric. Adjacent a la mateixa es troba un interessant creuer.
• El castell es troba parcialment en ruïnes, conservant-se part de l’entrada, de la muralla, una capella i la part residencial construïda per Albert Klots.
Els carrers d’aquesta comuna bretona, guanyadora en 2006 de 4 flors en el concurs villes et villages fleuris, alberguen nombroses mostres d’arquitectura dels segles XVI i XVII el que li val estar inclosa en la llista dels plus beaux villages de France i de petites cités de caràcter
En 1498, Juan IV, que havia rebut una gran summa d’Ana de Bretanya, instal·lant un cabildo de canonges set dels quals van fer una col·legiata. Aquests cànons havien de cobrar a orar per l’ànima del senyor de Rochefort. En aquest capítol de canonges no ha existit des de la Revolució, però la universitat segueix sent una ciutat important fins avui, amb el seu santuari de la Verge, una font de peregrinació des del segle 12. El seu fill, Claude I., ha assegurat el futur de la universitat: que refer la façana nord de l’edifici i l’escultura de la prova, encara avui vigent.

L’Església Notre Dama de la Tronchaye és un monument situat en el municipi de Rochefort-en-Terre (Morbihan, Bretanya). Constitueix un atractiu per als turistes que s’allotgen a la regió.

FOTOS DE L’ESGLÉSIA NOTRE DAMA DE LA TRONCHAYE

La tradició popular diu que el segle X, quan les invasions normandes, un sacerdot es va amagar en un tronc buit amb una estàtua de fusta de la Verge i el nen a fi d’evitar el saqueig. Dos segles més tard, una pastora que han trobat que aquesta Verge amb el Nen en el mateix tronc, on està l’església avui dia. Aquesta història, fins i tot li va donar el seu nom, “La nostra Senyora de Tronchaye“. De fet, el terme “Tronchaye” ve de la paraula “tronc”. Aquesta llegenda explica la ubicació de desplaçament de l’església del centre de la ciutat i en un pendent pronunciat.

 

Links d’interes :
http://www.france-voyage.com/francia-ciudades/rochefort-en-terre-20640.htm
http://www.tierrasinsolitas.com/2011/04/bretana/
http://www.france-voyage.com/francia-ciudades/rochefort-en-terre-20640/iglesia-notre-dame-tronchaye-17363.htm