OBERAMMERGAU (BAVIERA) El poble pintat

[su_youtube url=”https://youtu.be/N4PRKPEvt2c ” autoplay=”yes”]

Oberammergau és un municipi del districte de GarmischPartenkirchenen l’estat federat de Baviera, Alemanya. Està localitzat a la vall del riu Ammer.

Oberammergau és coneguda sobretot, per la seva escenificació de la passió de Crist i per el poble pintat.

FOTOS DE LES CASES PINTADES

L’any 1633, durant una epidèmia de pesta, els habitants del poble van jurar dur a terme una escenificació periòdica de la passió de Crist si eren protegits de la malaltia. Aquest fet va ser l’origen de l’avui mundialment famosa tradició, que es va realitzar per primera vegada en 1634. L’escenificació es realitza cada deu anys, amb la participació de fins a 2000 habitants del poble. La propera està planejada per a l’any 2020.

FOTOS DEL POBLE

Oberammergau és també coneguda per l’alta qualitat i quantitat de frescs en les façanes de diverses de les seves cases, coneguts amb el nom alemany de Lüftlmalerei i que són comuns en alta Baviera. La paraula “Lüftlmalerei sembla originar-se de la casa “Zoom Lüftl” en Oberammergau, que era la residència del pintor de façanes Franz Seraph Zwinck (1748-1792).

El poble té també una llarga tradició en el tallat de fusta. Els carrers contenen dotzenes de tallers que venen imatges religioses, rellotges, joguines i peces humorístiques. A més es fabriquen localment els típics barrets bavaresos.