MUSEU DE LES CULTURES DEL MÓN

La visita al Museu de les cultures del món, va ser una sorpresa ja que, existeixen un munt de cultures, tribus i grups de gent amb les seves cultures i maneres de ser arreu del món.

[su_youtube url=”https://youtu.be/ZRwXIHyqaW4″ autoplay=”yes”]

Es un recorregut que jo aconsello fer amb un guia. Amplies molt mes cada país ,cada costum i cada cultura.
Amb el simple fulletó que et donen a l entrada i anant veiem els diferents llocs del mon, no et dones compte de gaire
A mes, per la vostre informació, cada mes fan un dia amb visita guiada, per ampliar un sol continent. Això es important per conèixer molt a fons cada un dels continents i les seves cultures i tradicions.
El Museu de Cultures del Món és un museu especialitzat en la història de diverses cultures d’arreu del món ubicat al carrer de Montcada número 14 de Barcelona, als Palau Nadal i del Marquès de Llió, just davant del Museu Picasso.  Inicialment la seva inauguració estava prevista pel juny del 2014, però finalment es va inaugurar a principis de 2015. S’hi exhibeixen les col•leccions no occidentals del Museu Etnològic de Barcelona i la Col•lecció Folch, així com peces provinents d’altres fons privats.


El Museu de Cultures del Món té com a missió principal la preservació, presentació i difusió del patrimoni artístic i cultural de diverses cultures Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania.

Mostra la diversitat cultural mitjançant l’experiència artística dels pobles des d’una perspectiva pluridisciplinària i vol esdevenir una plataforma de difusió i projecció social del patrimoni i el coneixement d’altres cultures del món.
El 1949 l’Ajuntament de Barcelona va inaugurar el Museo Etnológico y Colonial de Barcelona amb August Panyella com a director. Els fons d’aquest primer museu procedien de l’expedició del Instituto de Estudios Africanos de 1948, de la Junta de Museus de Barcelona de 1949 i de les seccions d’Etnologia del Museu Arqueològic de Catalunya i del Museu Martorell. Un cop inaugurat, les col•leccions es van nodrir fonamentalment de les campanyes d’expedicions etnogràfiques realitzades pel Museu a càrrec dels pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona. Entre 1952 i el 1976 es portaren a terme un total de 22 campanyes, moltes d’elles en estreta col•laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Folch.
Des dels anys cinquanta, Albert Folch havia reunit una important col•lecció d’art aplegada durant els seus viatges per diferents indrets del món i per adquisicions a les principals galeries d’art internacionals. A partir de l’any 1975 es va crear la Fundació Folch per gestionar la col•lecció i per promoure l’estudi i la divulgació de les cultures que hi són representades. Els fons van ser reunits per Folch en col•laboració amb Eudald Serra, que es va encarregar de l’assessorament referent als objectes i les adquisicions. Folch també va sufragar parcialment algunes de les expedicions del Museu Etnològic i una part dels objectes van passar a formar part dels fons del Museu.

La fundació va promoure diverses exposicions i publicacions d’obres especialitzades sobre art no europeu.
El 2010 Albert Folch va cedir -per un període de 20 anys- la seva col•lecció a l’Ajuntament de Barcelona.