Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

20-21 octubre Tren Groc

octubre 20 - octubre 21

145€
Tren Jaune

20-21 d’octubre Tren Groc 

Farem una sortida molt maca, per la Catalunya Nord. 

Dissabte

Sortida  direcció a Les Mines de Cercs, on tenim la visita a les 11.00 h. Farem la visita a les sales del museu i part social de com vivien els miners a la colònia + audiovisual + tren 500m.  Acabada la visita anirem al restaurant el dinar

Seguidament anirem a Bagà, terra de Càtars on farem una passejada per el centre històric. 

Sortida cap a Puigcerdà , arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

Diumenge anirem fins La Tour de Querol per agafar el tren groc, que ens portarà fins Vilafranca de Conflent Temps del trajecte 2.30 h

Aquesta ciutat fortificada te molts racons macos a veure. Un cop allà ja informaré dels llocs por visitar. Dia lliure i per la tarda l’autocar ens recollirà per anar cap a casa

Farem una sortida molt maca,per la Catalunya Nord. 

 

El Tren Groc, també conegut com la Línia de Cerdanya o més popularment com el canari de muntanya, és una línia de ferrocarril de via mètrica gestionat per la SNCF a través de la marca regional TER Llenguadoc – Rosselló. 

La cèlebre línia del Tren Groc és l’orgull i el símbol del Pirineu català i el tren porta els colors catalas, sang i or. D’aquest color or li ve el sobrenom de « canari ». El Tren Groc és el mitjà de transport més inesperat per accedir al territori del Parc natural regional del Pirineu català. 

Al llarg del seu recorregut de seixanta-tres quilòmetres, el Tren Groc uneix vint-i-dos esta- cions, de « Vilafranca de Conflent/Vernet/Fullà » a « La Tor de Querol/Enveig ». De la vall de la Tet, on escala la muntanya, s’arrapa a les estretes cornises i travessa les aigues, al altiplan cerdan, el tren ofereix un panorama de paisatges excepcionals puntuats de llocs culturals. A vegades us podreu divertir cridant quan el tren xiula i entra dins un túnel. No oblideu que en catorze de les vint-i-dos estacions del recorregut el tren només s’atura si vosaltres ho demaneu. Per pujar, feu un signe al maquinista, per baixar, dema- neu-ho al revisor..

Des de 2004, en el marc de les atribucions en matèria de transports, la Regió Llenguadoc Rosselló es dedica a millorar la qualitat i el confort d’aquest Tren: nous serveis, rehabi- litació de les estacions, modernització del material… Aquest TER fa diversos trajectes quotidians independentment de les condicions climàtiques.
El Tren Groc té igualment una vocació internacional! Us fa descobrir un territori excepcio- nal. 

Tren Jaune-3
Tren Jaune

Villefranche de Conflent es troba a la confluència de tres rius que són el Tet, el Cady i Rotja. La ciutat va ser construïda en 1092 pel Comte de Cerdanya, William Raymond, i és aquest mateix any se li va donar permís pel bisbe d’Elne per construir l’església de St Jacques.

En 1095 la ciutat va ser anomenada Vila Franca. Privilegis fiscals demanarà a molts artesans a viure aquí: teixidors, blanquers, teixidors, paletes i comerciants.

En 1681, Vauban va construir el Fort Libèria i Villefranche refon, millora de les muralles, va construir una caserna, un hospital, un bastió, i les revistes, i la demolició del convent dels franciscans al barri.

Durant el regnat de Lluís XVI, portes d’accés es substitueixen per les grans portes de marbre rosa de Villefranche, i ponts llevadissos.

Al segle 19, Napoleó és el tercer obres més importants, incloent-hi subterrani anomenat “1000 passos” per accedir a l’alta Libèria (775 passos) en el pont de Sant Pere, Pont del segle 12.

El poble s’ha registrat recentment a la UNESCO Patrimoni de la Humanitat i part del Circuit de Vauban.

Declarada patrimoni mundial de la UNESCO sota la denominació de les fortificacions de Vauban, el poble fortificat de Villefranque de Conflent està emplaçat a la confluència del Tet, el Cady i el Rotja, al peu del massís del Canigó. Fundat a finals del segle XI per un comte de Cerdanya, per protegir les valls de les invasions, va ser reforçat per Vauban al segle XVII, després del tractat dels Pirineus de 1659, per garantir la seva defensa i la de Conflenc

Envoltada de sòlida fortificació, la vila medieval de Vilafranca de Conflent també figura a la llista dels pobles més bonics de França. Els visitants apassionats per les pedres antigues podran descobrir el seu patrimoni històric: les muralles perforades per portes fortificades; la pintoresca carrer de Sant Joan, amb façanes de cases inscrites a l’inventari de Monuments Històrics; el pont de Sant Pere sobre el Têt; la torre-campanar de l’Ajuntament; l’església de Sant Jaume amb la seva bella portada esculpida en marbre rosa del segle XII … Galeries d’art, botigues de records i parades d’artesania local completen el recorregut per a major gaudi dels aficionats a les compres.

A la part alta de Villefranche-de-Conflent es distingeix la silueta del fort Libèria, sentinella penjat dominant majestuosament la vila medieval i la confluència de les tres valls. Aquest monument extraordinari, amb els seus camins de ronda, va ser construït per Vauban el 1681 i fortificat al segle XIX, en l’època de Napoleó III. Una escala subterrània (anomenada dels “mil esglaons”, encara que només tingui 734), uneix el fort amb la vila de Villefranche-de-Conflent. A part de l’accés a peu, pels més animosos, al fort Libèria també es pot arribar en un servei regular 4×4 que surt del poble.

Vilafranque de Conflent

Vilafranque de Conflent

Baga

Es un municipi de la comarca del Bergueda.Historicament pertanyia a la Baronia de Pinós i, es la capital historica de l’Alt Berguedà

La seva localització actual data del segle XIII, quan els Barons de Pinós decidiren construir-la amb una regulació urbanística de la qual en queda el nucli antic amb una gran plaça, l’església (d’estil de transició del romànic al gòtic) i el palau dels Barons de Pinós (actualment en procés de restauració després d’haver estat utilitzat per a diferents funcions, entre elles les d’habitació i granja).

En l’actualitat, i després de les crisis del sector tèxtil i el tancament de les mines de carbó, la població de Bagà s’ha estabilitzat al voltant dels 2.100 habitants.

Actualment, la majoria de la població activa es dedica al sector de serveis, ja que el turístic és el futur més clar que es veu per a la zona a causa de la seva situació dins del Parc Natural del Cadí – Moixeró, la seva proximitat a zones d’esquí La Molina

Baga

Baga

Mines de Cercs

El Museu de les Mines de Cercs és un museu dedicat a la mineria del carbó situat a la colònia de Sant Corneli, terme municipal de Cercs, comarca del Berguedà. És un museu de tècnica i d’història que explica les relacions entre el carbó i l’entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l’Alt Berguedà.

Mines de Cercs

Mines de Cercs

 

Detalls

Inici:
octubre 20
Finalització:
octubre 21
Cost:
145€
Esdeveniment Categories:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , ,
Web:
jorditour@naturaicultura.cat

Organitzadors

jordi tour
jordi tour

No Comments Yet

Deixa un comentari

SI VOLS APUNTAR-TE A AQUEST ESDEVENIMENT FES-HO A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI.

ACORDA’T D’ANOTAR L’ESDEVENIMENT QUE VOLS FER.

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Telèfon

On vols anar?: (obligatori)

El teu missatge

Emplenant aquest formulari consentiu que es desi i gestioni la vostra informació en aquest lloc web.