Jorditour natura i cultura
Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

14-15 juliol Creuer per La Cerdanya Catalana – Francesa

juliol 14 - juliol 15

120€
Claustre

14-15 juliol Creuer per La Cerdanya Catalana – Francesa

 

 

Haremos un fin de semana en ambiente de Crucero, por La Molina

SÁBADO Saldremos de Barcelona / Cervelló. Para llegar al Puerto de La Molina Hotel Solineu

Una vez llegaremos tendremos, LA BIENVENIDA de la tripulación

Antes de comer, quien quiera subiremos con telecabina, arriba de la Tossa de Alp, el punto mas alto de La Molina de 2.500 m Es el límite entre las comarcas de La Cerdanya y El Ripolles. Veremos toda una vista espectacular

Comeremos en el comedor principal. Por la tarde  iremos a Prullans ver la quesería Ermengol a hacer una visita 

Por la noche , haremos una cena especial típico catalán Espectable y baile

NOCHE DE NAVEGACION

DOMINGO Después del desayuno iremos a la Cerdanya Francesa. Visitaremos la Abadía de San Miguel de Pierna, con guía Monasterio

Llegaremos al Hotel Aperitivo y Comida con buffet libre Después de descansar un poco haremos la vuelta a Bcn / Cervello

SAN MIGUEL DE PIERNA

L’Abadia de  Sant Miquel de Cuixa té el seu origen en un altre establiment proper conegut com Sant Andreu d’Eixalada, fundat el 840 i avui desaparegut. Prop d’aquell centre monàstic s’aplegaren a Cuixa un grup de religiosos al voltant d’un tal Protasi (843) utilitzant una antiga església dedicada a sant Germà d’Auxerre. Les dues comunitats estaven relacionades des de l’any 864 i figuren esmentades alhora en els documents. El 878, Eixalada va patir el efectes d’un aiguat i una riuada del Tet que es va emportar el monestir i alguns dels seus monjos aigua avall.

Aquesta desgràcia va fer que es prengués la decisió de no reconstruir el monestir i traslladar-se a Cuixa. El juny del 879 es funda el monestir de Sant Germà de Cuixa, amb el mateix Protasi al seu front. L’establiment fou posat sota la protecció del comte Miró I de Conflent.

Després d’una època sense notícies del cenobi, el 938 s’esmenta el lloc com Sant Miquel i Sant Germà de Cuixa. A l’època del comte Sunifred II de Cerdanya l’abadia va entrar en una època d’expansió; el mateix comte va obtenir del papa Agapit II (946-955) una confirmació de béns, a més del privilegi d’exempció, és a dir que no depenia de cap seu episcopal, cosa gens freqüent en aquella època. Alhora també va impulsar la construcció d’una nova església, consagrada el 953.

Immediatament es va procedir a la construcció d’una nova església (956-974), més gran que l’anterior. En aquella època el monestir era governat per l’abat Garí, personatge influent que va dirigir també les abadies de Sant Hilari de Carcassona, Santa Maria d’Alet i Sant Pere de Lesat. El duc venecià Pere Orseolo va refugiar-se a Cuixa ajudat per Garí, on va morir el 988, fou considerat sant i es conserva encara la seva tomba primitiva al claustre.

L’abat Oliba

En aquella època Cuixà era un monestir molt poderós i les seves possessions eren importants. Oliba, fill del comte Oliba Cabreta, va heretar els comtats de Berga i Ripoll, però el 1002 va ingressar com a monjo de Ripoll deixant els afers comtals als seus germans. En 1008 fou elegit abat de Ripoll i Cuixà, més endavant va esdevenir bisbe de Vic. Oliba va impulsar més obres de construcció a Cuixà, a més d’intervenir en molts altres afers de la mateixa comunitat i dels molts altres espais on va influir. Va morir a Cuixà el 1046. Aquesta època de puixança va tenir continuïtat fins a finals del segle XII.

A finals del segle XII la mala administració de l’Abadia van portar-lo a la seva decadència, fou dirigit per abats d’altres abadies i en els segles XIV i XV comencen a trobar-se abats comendataris. L’església va patir reformes estructurals d’importància. El darrer monjo fou expulsat el 1793.

La vida monàstica es va recuperar el 1919, amb l’arribada d’una comunitat cistercenca. Després va venir l’època de l’estudi i recuperació arquitectònics, en bona part gràcies a la intervenció de Puig i Cadafalch. A partir de 1965 s’hi va establir una nova comunitat benedictina depenent de Montserrat.

En època de l’abat Oliba es van fer importants reformes a l’església. Es van edificar uns estrets passadissos als costats del presbiteri, aprofitant les obertures a l’exterior, que es van rematar amb uns absis. Més endavant es van unir amb un pas transversal que ocupava l’espai d’una construcció anterior i a la que també s’hi va afegir un absis, de manera que aquesta església va passar a tenir-ne un total de set.

Al segle XI es van aixecar els campanars, uns dels més antics d’aquesta mena i que més endavant serviren de model per d’altres. Ocuparen els extrems del transsepte, tancant les absidioles exteriors. En època barroca es va afegir una capella a l’extrem oriental de l’edifici que va fer desaparèixer l’absidiola central.

La iglesia

L’església de Cuixà es la que es va aixecar entre els anys 956 i 974, amb modificacions posteriors. És de grans dimensions, de tres naus separades per murs gruixuts amb obertures amb arcs ultrapassats. Les naus laterals són més curtes. Aquest conjunt és rematat per un creuer. Als costats del presbiteri (de planta quadrada) hi havien unes obertures que portaven a l’exterior, seguides per dues parelles d’absidioles, una de les quals s’ha perdut. El presbiteri fou modificat en època gòtica.

Criptes

Entre el 1030 i 1035 es van construir diversos cossos a ponent de l’església. Per una banda la capella del Pessebre, de planta circular, amb un absis i un gran pilar rodó al mig. Aquesta capella té unes altres als costats, dedicades als arcàngels Rafael i Gabriel. A llevant, i encara al subsòl, es troba una construcció transversal, de tres naus des d’on es pot accedir al claustre. Sobre la capella del Pessebre i separada de l’església per un atri es trobava la capella de la Trinitat, de la que només es conserva la seva base.

El claustre

El claustre de Cuixà es va refer amb elements diversos recuperats després de la dispersió soferta. La seva disposició no és la original i més encara: alguns dels capitells no procedeixen del mateix claustre; són de la tribuna de l’interior de l’església (desmuntada al segle XVI) i de la que es conserven altres elements disposats al portal que comunica el claustre amb l’església

PREU PER PERSONA EN HABITACION DOBLE :     120 euros

SUPLEMENT INDIVIDUAL                                 :       25 euros

El preu inclou  :    

Viatge amb autocar

PC +1 dinar extra ( inclou beguda )

Sopar especial tipic catala i ball

Buffet lliure en el dinar de diumenge

Entrada al monestir 

Guia acompanyant

Assegurança de viatge

Taxa Turistica

SORTIDA DE BARCELONA : Plaça Sants Davant Hotel Torre Catalunya   7.30 h

SALIDA DE CERVELLO Ante banco de Sabadell 08:00 h

 

 

 

hotel Solineu
hotel Solineu
quesería Ermengol
quesería Ermengol

Detalls

Inici:
juliol 14
Finalització:
juliol 15
Cost:
120€
Esdeveniment Categories:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , , , ,

Organitzador

jordi tour
Telèfon:
656811357
Correu electrònic:
info@jorditournaturaicultura.cat
Web:
jorditournaturaicultura.cat

Recinte

La Molina
Alp - La Molina, Girona 17537 Espanya + Mapa de Google

1 Comment Already

 1. Jordi Solsona
  Angels Prats
  Obdulia Gilabert
  Angelina Galvany
  Merce Ros
  Merce Vela
  Mº Estrella Serrano
  Teresa Villanova
  Joana Monso
  Montserrat Cassane
  Nuria Carceller
  Miquel
  Irene Ribes
  Miquel Garcia
  Enric Ruiz
  Ramona Gilabert
  Teresa Tarabal
  Teresa Tarragó Asens
  Monte Arcas
  Agustina Gil
  Antonia de Mataro
  Carme Busquets
  Amiga de Carme Busquets

Deixa un comentari

SI VOLS APUNTAR-TE A AQUEST ESDEVENIMENT FES-HO A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI.

ACORDA’T D’ANOTAR L’ESDEVENIMENT QUE VOLS FER.

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Telèfon

On vols anar?: (obligatori)

El teu missatge

Emplenant aquest formulari consentiu que es desi i gestioni la vostra informació en aquest lloc web.