DINAN Ciutat medieval de la Bretanya Francesa

[su_youtube url=”https://youtu.be/Ue_FQbWAsaU” autoplay=”yes”] 


Dinan
és una ciutat francesa medieval situada en un departament anomenat Côtes-d´Armor, a la província de Bretanya. Està aixecada a la vora del riu Range el port del qual disposa d’un petit club nàutic. Si tens dots de mariner pots llogar una barca i aconseguir en 20 quilòmetres la preciosa Costa Esmeralda. Hi haurà trams del riu en els quals els ponts et semblaran massa baixos… cuidat amb el teu cap!. I si t’agrada la fotografia, podràs captar preciosos capvespres i temptar a tots aquells que escoltin la teva experiència a la volta del teu viatge.
Una ciutadella medieval de somni s’amaga en aquesta vila. Amb els seus gairebé tres quilòmetres de muralles, Dinan i el seu castell del segle XIV s’alcen amb orgull sobre el riu Range. Del port esportiu, situat en la part baixa de la ciutat, salpen constantment vaixells fins a l’estuari. Un bell passeig per enamorar-te del paisatge.

 

Bonica panoràmica del riu i port desde el castell

Picture 1 of 10

Bonica panoràmica del riu i port desde el castell

En la part alta, les cases d’estructures de fusta completen la visita d’aquesta localitat de caràcter medieval i antic sabor a història. La escarpada carrer de Jerzual sembla conduir a plena Edat Mitjana. Recupera l’alè a la vora del mar.

Dinan. Pel meu potser el poble o ciutat medieval més bell de tota la Bretanya francesa. El simple passeig pels seus carrerons et fa retrocedir segles enrere. De llocs com aquest es podria escriure molt, però el millor és visitar-ho.

De la ribera del Range neix una dels pocs carrers empinats de la ciutat: La Rue Jerzual. Cal pujar-la per etapes: Això explica els nombrosos bancs de pedra que es troben a banda i banda. És un carrer per als vianants es tracta de la més famosa de Dinan gràcies a les cases amb façanes de fusta del segle XIV i XV i a les tendes artesanals i tallers que alberguen. L’escultor, la costurera o el sabater en plena tasca transmeten una estranya sensació d’haver retrocedit 700 anys en el temps.

Cases amb entramats de fusta, els colorits de les seves cases, les flors en les finestres, el so acompanyant dels talons fregant les llambordes, els artesans, les creperías… fan d’aquest carrer un lloc de conte.

La ciutat de Dinan permet trobar llocs inusuals i escapar per l’aigua. Est és un moment emocionant! Descobrim una ciutat medieval amb les seves muralles i carrers en les quals és bé perdre, es van convertir en llocs de tendes i restaurants.

Un pot descobrir el Museu Yvonne Jean-Haffen exposar noves obres cada any.

També hi ha formes de recarregar gràcies a les magnífiques senderes marcades (400 kilometros) al voltant del Range. Oportunitat per remar la Rance, o passejos en pot o caiac.

No t’oblidis de la festa de les muralles de Dinan, al juliol, així com el festival de jazz de finals dels insiders agost la plaça de Saint-Sauveur i curiosos.

Torre del rellotge

En ella es troba el rellotge adquirit per les gents de Dinan en 1498; la campana major, obsequiada en 1507 per la duquessa Anne, va prendre el nom de la donadora. Des d’a dalt, el panorama de la ciutat i els voltants és immens. A la torre, exposició sobre Anne de Bretanya.

Tal personalitat, per evitar que França devastés el ducat bretón, va contreure matrimoni amb el mateix rei Carlos VIII. Però ho va fer massa tarda (va oblidar mirar el rellotge?) ja que Bretanya mai recuperaria la seva independència.

Sempre igual. Cada vegada que veig una torre o un lloc molt alt, el primer que penso és  poder pujar.Tinc la necessitat d’aconseguir el cim. I el cim en aquest cas està a 45 metres. Per arribar a la part més alta de La Tour de l´Horloge (la Torre del Rellotge) cal pujar 158 esglaons Des de l’alt es pot, primer, donar un enorme respir i, després, tenir una vista d’ocell de places, carrers i cases de Dinan així com de la vall de la Rance.

Església de Saint – Dolent

 L’Església de Sant Dolent  del segle XII és un dels edificis més importants del romànic a la regió de Dinan. Té una torre amb xamfrans, construïda entre 1866 i 1874, que respecta l’esperit de l’arquitectura romànica. La seva classificació en 1879 i la posterior intervenció de l’arquitecte Corroyer, que treballava en Muntanya Santa Michel, va permetre la conservació de cinc trams de la nau.

Començada en 1490, aquesta església d’estil gòtic flamíger té vidrieres del s. XX que evoquen els diferents barris de Dinan: el Jerzual, el Vieux-Pont, la plau donis Cordeliers. El cor, el presbiteri i el creuer mereixen la seva atenció

Els treballs de reconstrucció van acabar en 1890.

Se situa en un dels punts més alts de Dinan.
Dolent L’església de Saint-Dolent és un plaure per a l’oïda, la vista i l’olfacte. Per què? Perquè podràs escoltar la melodia de l’òrgan anglès fabricat per Oldknow al segle XIX que està protegit a l’interior de Saint Dolent.
També gaudiran els teus ulls. Les vitrines policromadas de Louis Barillet, realitzades al segle XX, capten la llum de l’exterior i la projecten sobre els murs. En ells queden reflectides històries de la vila, és a dir, les imatges expliquen la Història de Dinan amb majúscules.

 

Dinan és un dels principals focus turístics del nord de la Bretanya i del Departament de Côtes-d’Armor a causa de la seva arquitectura de sabor medieval.

Castell

El Castell de Dinan és una edificació composta per una torrassa, que juntament amb la porta forma part de l’extensa muralla que encara envolta la ciutat. Juan IV, duc de Bretanya, va iniciar la construcció de la torrassa en 1384, format per dues torres circulars unides entre si i amb un fossat que ho separa de les defenses adjacents i de la ciutat. El Castell va ser declarat monument històric en 1886.

La Basílica de San Salvador

Està edificada al segle XII, i en ella es van entremesclar tots els estils arquitectònics, el romànic, el gòtic i el barroc. La façana oest i el mur sud són d’estil romànic-bizantí del segle XII. La nau, el creuer, la bonica capella lateral sud i el cor són d’estil gòtic del segle XV i el campanar, de construcció piramidal, és del segle XVIII.

 

 El Carrer de Jerzual

Uneix el port amb la ciutat és sense cap dubte el carrer més important de la ciutat, ja que antany era l’accés principal al centre de Dinan. És un carrer estret amb un fort desnivell. Al final del carrer es troba la Porta de Jerzual, una torre de vigía del segle XIII.
Les muralles s’han conservat en bona part del seu antic traçat, i en alguns punts s’han obert al públic.

Links d’interes:

http://www.vacaciones-bretana.com/destinos/saint-malo-la-bahia-del-mont-saint-michel/que-visitar/dinan

http://www.minube.com/que_ver/francia/bretana/dinan

http://www.france-voyage.com/francia-guia-turismo/dinan-284.htm

http://www.misviajesysensaciones.com/2013/01/dia-4-dol-de-bretagne-saint-malo-dinan.html