CALÇOTADA A VALLS

Malgrat els avisos de pluja i neu, el temps ens va acompanyar prou be el dia de la Calçotada de Valls.

Durant el viatge fins Montferri no va ploure ,inclòs una mica de bon sol. La visita al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat , la varem tenir a les 11 del mati.

Un audiovisual i una bona explicació, van donar idea de la magnitud de l’obra feta amb pocs recursos i pels veïns del poble de Montferri.

Després també a Valls, una mica de passejada per fer gana. A les 14 h ja estàvem asseguts al restaurant. Els calçots i la salsa estava al seu punt. Després la resta de menjar batejat amb bon vi amb porro, una mica de cava. Per acabar un postre vi ,un xupito i com no, ballaruga per fer baixar el dinar

A la tornada si que el temps ja no va aguantar i agua a dojo, però nosaltres dins l’autocar ben tranquilets.

SANTUARI DE MONTFERRI – La seva historia

El santuari de Montserrat de Montferri va ser projectat i començat a construir entre els anys 1926-1928. El terreny havia estat cedit per la família Vives de Montferri, el membre de la qual D.M. Vives, jesuïta, havia estat el promotor de l’obra. El santuari no es va acabar per manca de recursos econòmics, tot i que els materials emprats eren senzills i la mà d’obra era bàsicament obtinguda pel sistema de prestació personal dels veïns del poble. L’any 1930 s’aturaren les obres i després, per causa de la guerra, ja no es van reprendre. Jujol encara va fer un viatge durant la postguerra per inspeccionar l’estat del santuari, però es va desanimar totalment en veure-ho.

A principis dels noranta del s. XX es feren obres de restauració i consolidació. S’iniciaren el 1987 sota la direcció de Joan Bassegoda i Nonell (arquitecte) i Josep Cendrós (constructor).

Video de la Mare de Deu de Montserrat, Montferri.

Jujol,el gran arquitecte Miran el audiovisual Tor el grup a la porta de la Basilica La cova de la Verge de Montserrat De passeig per Valls 1-La Basilica 3-Tot una basilica 2-La basilica-1 Un bon trago de vi amb porro Tothom animats Menjan calçots El porro no paraba Bon ambient Anant menjan calçots Cuinan els calçots Mes ballaruca Ballaruca despres dels calçots Valls Monument als Castellers

Related Images: