ALIGNEMENTS DU CARNAC

La joia neolítica de la Bretanya

 

En el nostre viatge amb autocaravana a la Bretanya Francesa i ja de baixada ens havien dit que existia un lloc ple de menhirs ben alineats. Com que a França el tema del càmping caravàning ho tenen molt ben organitzat, vàrem arribar a Carnac a visitar tot el tema neolític . A l’hora de passar la nit qualsevol lloc es bo i agradable per aparcar la autocaravana i dormir, sense que ni ningú ni les autoritats et diguin res. França esta molt, però molt preparada per aquest tipus de turisme, es mes, places dins els pobles estan fetes nomes per autocaravanes amb els seus serveis ( carregar i buidar aigua, presses de llum, serveis de lavabos, etc etc ) … i estàs al ben mig d ‘un poble Impressionant ¡¡¡¡¡¡

La nostre casa
La nostre casa

Carnac (en bretó Karnag) és una comuna i població de França situada en el departament de Morbihan i la regió de Bretanya. La comuna és famosa pels Alineaments de Carnac, amb 2.934 menhirs, i per la seva estació balneària estival.

Sis mil anys d’antiguitat contemplen un dels llocs més espectaculars de la Bretanya creada per l’home. Els alineaments de Carnac i la seva combinació de megàlits distribuïts en diversos quilòmetres, impressionen de tal forma que, si t’escapes per aquelles terres, no hauries de deixar de visitar-ho.

Menhirs que creixen com a bolets.


És difícil de superar: 3.000 menhirs s’alcen sobre les landas i tracen línies de pràcticament 1 km. És una de les concentracions de pedres alçades més extraordinàries del món. Les alineacions més importants són les Menec, Kerlescan i Kermario. Al costat d’elles, es troben el túmul de Saint-Michel i el gegant de Manio (un menhir de 6,5 m d’altura). I no et creguis que Obelix va pintar alguna cosa en això Els menhirs van ser erigits entre 5.000 i 3.000 anys abans de la nostra era. (Són molt anteriors als gals). Existeixen diverses teories per explicar aquests monuments (algunes d’elles increïbles). Pràcticament totes evoquen la seva funció astronòmica.

El Museu de la Prehistòria permet saber més sobre les pedres i els nostres avantpassats, sense privar-nos del misteri que embolica aquest lloc.
Aquest espectacular monument neolític és el més extens dels quals es conserven de la prehistòria i està compost per files de menhirs, turons i dòlmens. Es divideix a diverses zones, a continuació us vaig a anar parlant de les quals visitem aquest dia, que crec que són les principals.

Aquest conjunt, a l’Oest de Carnac, és el punt ideal per iniciar la visita. Allí està la casa dels megàlits que és el centre d’informació del complex.

 

950 metres de megàlits alineats amb una lleugera inclinació cap al nord-est i 1050 pedres ( en algun lloc he llegit que hi havia gairebé 1.100 )

Menec.
Aquest conjunt, a l’Oest de Carnac, és el punt ideal per iniciar la visita. Allí està la casa dels megàlits que és el centre d’informació del complex.
950 metres de megàlits alineats amb una lleugera inclinació cap al nord-est i 1050 pedres ( en algun lloc he llegit que hi havia gairebé 1.100)…
Com a curiositat, el més gran mesura gairebé 4 metres i rep el nom del Gegant de li Ménec.
Separat per la carretera, es troba Toul-Chignan que és la prolongació de li Ménec. Entre els dos arribaran a mesurar 1,2 Km de longitud.

Comparativa d'altura
Comparativa d’altura

Igual que Stonehenge, a Gran Bretanya, Carnac és un símbol viu de la Prehistòria. El Museu de Prehistòria és famós per la seva col•lecció d’objectes de l’època megalítica. A més és una localitat d’estiueig amb bones infraestructures i llargues platges. En definitiva, un lloc ideal per passar unes agradables vacances familiars.

Kerlescan.
És el que es troba millor conservat de tot el complex, està compost per 13 files de menhirs…

Kermario.
Aquí trobem el conjunt de megàlits més grans de tot el complex, en alguns casos sobrepassen els 7 metres d’altura.

Kermario
Kermario

El Gegant de li Manio d’és un menhir de 6 metres d’altura que es troba al Nord-oest de Kermario. Us puc garantir que pesa…
Just al costat es troba el quadrilàter de Manio que és un recinte funerari delimitat per pedres d’1 m d’altura que formen un quadrat.

[su_youtube url=”https://youtu.be/UqwhPUZKSLU” autoplay=”yes”]

 

Links